De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste EHBO apps

Beste EHBO apps, daar red je levens mee!


Wat zijn de beste EHBO-apps? Het kan zomaar gebeuren dat je op straat loopt of ergens bent waar iemand eerste hulp nodig heeft. Het is fijn als je weet wat je dan moet doen, zelfs als je geen EHBO-diploma hebt. Download een app op je telefoon die je helpt in noodsituaties. Zo weet je wat je moet doen om iemand in veiligheid te brengen en zijn of haar toestand zo stabiel mogelijk te houden, totdat de ambulance er is. Welke apps je hiervoor kunt gebruiken? We hebben een overzicht gemaakt van de beste EHBO-apps, zodat je voortaan altijd voorbereid bent op een noodsituatie.

Ook weet je met deze eerste hulp apps beter hoe je iemand in een noodsituatie het beste helpt. Ook het doorgeven van de plek waar je op dat moment bent, is met een 112-app of EHBO-app vaak mogelijk.

De beste EHBO-apps zijn:

  • EHBO Rode Kruis
  • In Case of Emergency
  • Huisartsenpost NL
  • HartslagNu
  • Veiligebuurt

De beste EHBO apps: EHBO Rode Kruis

(Gratis, Android & iOS)

Kom je in een noodsituatie terecht en heeft iemand eerste hulp nodig? Met de EHBO Rode Kruis app heb je altijd hulp op zak. Deze app geeft instructies bij uiteenlopende situaties, zoals brandwonden, bewusteloosheid, vergiftiging en nog veel meer. Er zijn maar liefs 80 verschillende EHBO-situaties waar de app jou doorheen loodst, mocht het nodig zijn. De app bevat ook instructies die zijn ingesproken. Zo kun je tijdens het reanimeren of het uitvoeren van andere handelingen je telefoon neerleggen en luisteren naar wat je moet doen. Dan heb je je handen vrij om de instructies netjes op te volgen totdat de ambulance er is.

En krijgt iemand in je buurt een hartstilstand? Dan vind je in deze handige EHBO app ook een kaart met alle AED’s in je directe omgeving. Dit is de officiële app van het Rode Kruis. Deze app zou iedereen eigenlijk wel op zijn telefoon moeten hebben.

Beste EHBO apps Rode Kruis

Ons oordeel over de app EHBO Rode Kruis:

Stap voor stap reanimeren redt levens als het nodig is.
Snel weten wat te doen in verschillende noodsituaties.
Uitstekende begeleiding tot er een ambulance, brandweer of politie is.
Ideaal als naslagwerk om je EHBO-kennis actueel te houden.
Fijne app en duidelijke navigatie
Het ritme van reanimatie is vergeleken met de uitleg erg zacht, zelfs op het hoogste volume van de telefoon.

 

Hebben? Download de EHBO app van het Rode Kruis helemaal gratis voor Android of iOS


In Case of Emergency: beste EHBO apps

(Gratis, Android)

Wanneer je je in een noodsituatie bevindt, is het logisch dat je een beetje in paniek raakt en niet zo helder meer nadenkt. Soms ben je zelfs niet aanspreekbaar. Vaak zijn er mensen om je heen die je kennen en mee kunnen denken over je gezondheid en dingen over je weten. Maar wanneer je alleen bent, is het fijn als je een app hebt die je helpt.

In de In Case of Emergency app staat alle nodige informatie over jou wanneer je na een ongeval niet meer aanspreekbaar bent. Contactgegevens van geliefden, maar ook je bloedgroep en andere belangrijke medische informatie die je leven kan redden. De app maakt een permanente, zichtbare melding vanuit het vergrendelscherm. Je medische gegevens en je contacten in geval van nood worden daarmee zichtbaar voor hulpverleners en andere mensen die op dat moment bij jou in de buurt zijn. Je telefoon hoeft dus niet ontgrendeld te worden om bij deze informatie te komen.

Noodsituatie app in case of emergency
Ons oordeel over de app In Case of Emergency:

Van levensbelang als je een ongeluk krijgt en niet aanspreekbaar bent.
Hulpverleners hebben altijd toegang tot je belangrijke medische gegevens, zonder je telefoon te ontgrendelen.
Fijne navigatie en Nederlandse vertaling beschikbaar.
In de gratis versie kun je maar 1 contactpersoon invullen. Voor meerdere personen moet je de premium versie kopen.
Alleen voor Android beschikbaar.

 

Download de EHBO app In Case of Emergency voor Android.

Benieuwd hoe de In Case of Emergency app werkt? Bekijk deze video:


Huisartsenpost NL

(Gratis, Android & iOS)

Twijfel je of je wel of niet naar de dokter moet gaan in een bepaalde situatie? Of kom je er met behulp van het internet niet helemaal uit? De Huisartsenpost NL app laat je direct videobellen met een echte arts! Er is een team van ervaren Nederlandse artsen dag en nacht beschikbaar in de app. En iedereen mag er gebruik van maken. Vooral wanneer je in een gebied woont dat minder goed bereikbaar is, is dit een hele fijne manier om professioneel advies te krijgen als je ergens last van hebt. Op deze manier kan iedereen om hulp vragen.

app videobellen huisartsenpost nl

Ons oordeel over de EHBO app Huisartsenpost NL:

Goed en duidelijk.
Veilig gevoel om overal ter wereld altijd een echte Nederlandse huisarts te kunnen spreken.
Geweldig idee!
Niet altijd direct een arts beschikbaar.
App sluit zichzelf soms ineens af.

 

Download de Huisartsenpost NL app voor Android of iOS


HartslagNu

(Gratis, Android & iOS)

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? Als er binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren, dan is de kans op overleven het grootst. Daarom is er in Nederland het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu opgericht. Kun je reanimeren? Dan help je door jezelf als hulpverlener aan te melden.

Moet er iemand in de buurt gereanimeerd worden? HartslagNu waarschuwt wanneer dit het geval is. Hierdoor wordt het aantal sterfgevallen aanzienlijk minder. Een hartstilstand kan iedereen overkomen en het is dan belangrijk dat hulp binnen 6 minuten komt. Bij HartslagNu melden mensen zich vrijwillig aan om te helpen in een noodsituatie, wanneer zij in de buurt zijn. Dankzij de locatiebepaling ontvangen mensen een oproep op basis van de plek waar zij op dat moment zijn. Zo is de kans groot dat hulp vanuit de buurt (binnen een straal van 750 meter) sneller komt dan dat de ambulance er is.

Wil je via de app gealarmeerd worden? Je ontvangt dan oproepen als je daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer bent. En ben je onderweg? Dan kun je in een onbekende omgeving opgeroepen worden. Een levensreddende app!
Beste EHBO apps hartslagnu
Ons oordeel over de app HartslagNu:

Vergoot de kans dat iemand een hartstilstand overleeft!
Vrij intensief voor de batterij van je telefoon.

 

Download de HartslagNu app voor Android of iOS


Veiligebuurt

(Gratis, Android & iOS)

Woon jij graag in een veilige buurt? Sja, wie niet? Gelukkig wordt het dankzij de Veiligebuurt app voor jou en je buren een stuk gemakkelijker. Melding maken over verdachte gebeurtenissen of personen, inbraakpogingen en vernielingen doe je in een handomdraai. Is er een huisdier of persoon vermist? Meld dat dan ook via de app. Bepaal zelf welk nieuws jij over je buurt ontvangt en je ziet per melding direct of het dringend is of niet. De app heeft een focus op veiligheid in de buurt en het verbinden van mensen onderling. Dit maakt het niet alleen voor de bewoners een fijne omgeving om in te wonen, het wordt voor hulpverleners en de politie ook gemakkelijker om hun werk te doen. Deze app helpt hen daar namelijk ook bij.
App Veiligebuurt
Ons oordeel over de eerste hulp bij ongelukkken app Veiligebuurt:

Goede aanvulling op of vervanging voor WhatsApp buurtpreventie.
Ook Amber Alerts, Burgernet- en politiemeldingen handig in één app.
Direct duidelijk hoe urgent een melding is.
Notificaties niet altijd actueel.

 

De app Veiligebuurt is besproken in RTL Late Night. Bekijk het filmpje hier:

Download de Veiligebuurt app voor Android of iOS

Bezoek ook de site https://veiligebuurt.nl/ voor meer informatie over deze app.