De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste kook apps

Beste kook apps om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten


Wat zijn de beste kook apps? Niet iedereen is gek op koken, maar met een beetje hulp kan in principe iedereen het. Dankzij deze gebruiksvriendelijke apps met handige, makkelijke recepten zet jij binnen de kortste keren een heerlijk gerecht op tafel. Daar word je niet alleen zelf blij van, maar de mensen met wie je samenwoont ook.

De kans is groot dat je koken op deze manier zelfs echt leuk gaat vinden. Was je al een keukenprins(es), dan zijn de beste apps voor koken alsnog handig om te downloaden. Kies uit honderden heerlijke recepten om je gasten te verrassen!

Dit zijn de beste kook apps:

  • Kitchen Stories
  • Caat Kookt
  • SmartWithFood
  • The Perfect Egg Timer
  • SideChef

Kitchen Stories

(Gratis, Android & iOS)

Laat je dagelijks inspireren in je eigen keuken wanneer je de Kitchen Stories app op je telefoon hebt. De app is gemakkelijk in gebruik en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde kokers. Dankzij de handige stappenplannen, handleidingen en instructievideo’s maak je de mooiste gerechten klaar.

Ben je trots op het resultaat? Deel je gerecht dan door er foto’s van te uploaden binnen de app. Wil je tijdens het klaarmaken van een gerecht niet steeds op je telefoon zitten, activeer dan de kookmodus om stap voor stap door het recept te worden begeleid. Ook handig: de app maakt automatisch een boodschappenlijstje met alles wat je voor een bepaald gerecht nodig hebt.

honderden recepten kitchen stories

Ons oordeel over Kitchen Stories

Nederlandstalig
Honderden recepten stap voor stap uitgelegd
Goede instructievideo’s
Geeft een voldaan gevoel na het maken van een mooi en lekker recept
Zoekfunctie kan wat gebruiksvriendelijker

Kitchen Stories is een van de beste kook apps in Nederland en gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Caat Kookt

(Gratis – beperkt tot 25 recepten), alleen iOS)

Wat dacht je van dagelijks gemakkelijke en lekkere recepten met verse producten volgens de seizoenen? Varieer iedere dag dankzij de 5G-formule: gemak, gebalanceerd, gezamenlijk, gecombineerd en genieten! Maak via de app een boodschappenlijstje met alle ingrediënten voor het gerecht dat je gaat maken en markeer je favoriete recepten om ze later weer gemakkelijk terug te vinden.

Je hebt tijdens het koken maar één vinger nodig, want je swipet gemakkelijk door het recept om alle stappen te volgen. En dankzij de kookbasisfunctie ontdek je opnieuw de basisstappen van het koken, zoals vlees bakken of aardappels koken.

Caat kookt

Ons oordeel over Caat Kookt

Je weet dat je altijd een eenvoudig en verantwoord recept kookt (de 5G-formule)
Mooie en goed verzorgde app
Je krijgt 25 gratis recepten, wil je meer? Dan moet je de betaalde versie nemen
Min

De Caat Kookt app is gratis verkrijgbaar met 25 recepten, alleen voor iPhone (iOS).


SmartWithFood

(Gratis, Android & iOS)

Kan jij wel wat hulp gebruiken met het maken van de juiste voedselkeuzes voor een gezonde levensstijl? Download de SmartWithFood app en je hebt je adviseur altijd binnen handbereik. De app toont per product aan of het wel of niet bij jouw voedingsvoorkeuren en behoeften past.

Door simpelweg een barcode van een product te scannen, weet de app al genoeg. Heb je een allergie, dan houdt de app daar ook rekening mee. Maak meerdere profielen aan voor je huisgenoten of gezinsleden om met iedereen rekening te houden. Kortom, slim met eten dus!

smartwithfood kook app

Ons oordeel over SmartWithFood

Ideaal als je een allergie hebt, of kookt voor ander mensen die een allergie hebben
Gemakkelijk in gebruik
Nederlandstalig (ondanks de naam die anders doet vermoeden)
Herkent niet alle producten als je ze scant

De SmartWithFood app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Yummly – een van de beste kook apps met duizenden gerechten

(Gratis, Android & iOS)

Yummly is echt een must-have kook app. Gratis en met een eindeloze lijst met gerechten om te koken. De foto’s van de gerechten zijn stuk voor stuk erg goed, waardoor je vaak echt zin krijgt om ermee aan de slag te gaan. Weet je zelf ook zo’n mooi plaatje in het echt op je bord te krijgen?

Yummly geeft je na het kiezen van een gerecht stap-voor-stap kookinstructies. Zo kan jouw maaltijd bijna niet mislukken. De app haalt zijn gerechten van de bekende yummly-website. In de praktijk werkt de app prettiger en beter dan de website. Hebben die app dus!

yummly recepten app

Ons oordeel over Yummly

Heel uitgebreid met veel filtermogelijkheden
Lekkere, duidelijke recepten
Een compleet online receptenboek: meer heb je eigenlijk niet nodig
Amerikaanse maateenheden werken wat lastig (tip: gebruik hiervoor je de omzetfunctie op je calculator)

De Yummly app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


SideChef

(Gratis, Android & iOS)

Bespaar tijd in de keuken en eet voortaan een stuk gezonder, door maaltijden in minder dan tien minuten in te plannen voor een hele week. Hoe? Door SideChef te downloaden, een app die wekelijks maaltijdideeën voor je klaar heeft staan. Vooral wanneer er speciale dieetwensen binnen het gezin zijn, is dit een hele handige app.

Hij helpt je om slimmer te koken, onder ander door de maaltijdplanner, het samenstellen van boodschappenlijstjes binnen de app en de stapsgewijze instructies om een bepaald gerecht te maken. Dankzij de foto’s en video’s binnen de app is alles heel duidelijk en dus goed te volgen. Aanrader!

sidechef koken en recepten

Ons oordeel over SideChef

Duidelijke instructies
Leuk voor zowel beginners als ervaren chefkoks
Stelt gerechten voor met ingrediënten die je in huis hebt. Ideaal!
Filters werken soms wat lastig
Stelt regelmatig gerechten voor die je al gezien of gemaakt hebt

De SideChef app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.