De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste media player apps

Beste media player apps voor het afspelen van al je video en muziek


Wat zijn de beste media player apps? Een goede media player speelt alle video’s en muziek op jouw telefoon of tablet soepel en scherp af. Met sommige mediaspelers is het zelfs mogelijk om bestanden om te zetten naar MP3 of andere bestandsformaten. 

Neem je favoriete muziek en videobestanden overal met je mee naartoe. De beste media player apps hebben we hier voor je geselecteerd.

Dit zijn de beste media player apps

(Gratis, Android & iOS)

  • MX Player
  • VLC For Android
  • BSPlayer Free
  • PlayerXtreme Media Player
  • KMPlayer

MX Player

(Gratis, Android & iOS)

MX Player is een media player app voor op je telefoon. Zo speel je gemakkelijk video’s met ondertiteling af. MX Player is bovendien de eerste media player van Android die multi-code decodering ondersteunt, waardoor het veel beter werkt dan apps met enkel single-core ondersteuning.

Je zoomt gemakkelijk in- en uit in een bestand, evenals dat je voor- en achteruit scrolt of de tekstgrootte wijzigt. Spelen je kinderen vaak spelletjes op je telefoon en wil je niet dat zij de gewijzigde bestanden in de MX Player app per ongeluk zien of stoppen? Maak dan gebruik van het kinderslot op de app. Ook ideaal voor als je telefoon in een zak zit. Deze speelt het bestand dan gewoon door.

mx player beste media player apps

Ons oordeel over MX Player

Soepel en scherp beeld
Speelt bijna alle videobestanden
Eenvoudig swipen voor instellen van helderheid en volume
Gewoon een van de beste media player apps (voor Android)
Reclame bij pauzeren van video is best wel storend

De MX Player app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


VLC for Android

(Gratis, Android)

Speel gratis de meeste soorten multimediabestanden gewoon af via je telefoon. Waar dit voorheen misschien niet mogelijk leek, zorgt VLC ervoor dat dit wel gewoon kan. Met de VLC for Android app kan iedere Android-gebruiker audio- en videobestanden afspelen, ongeacht het formaat.

De app werkt op alle Android devices en is volledig gratis. Er worden geen in-app aankopen voorgesteld of advertenties getoond, zodat je ongestoord verder gaat met het bekijken en beluisteren van je favoriete bestanden. Download VLC for Android en ontdek hoe gemakkelijk de app werkt.

VLC media player download

Ons oordeel over VLC

Weinig tot geen reclame
Speelt bijna alle bestandsformaten probleemloos en soepel af
Werkt ook goed samen met Chromecast en ondertitels
Met ingebouwde MP3-speler

De VLC media player app is gratis verkrijgbaar voor Android.


BS Player Free

(Gratis, Android)

Heb je een Android toestel en wil je graag video’s afspelen op je telefoon? Met BSPlayer Free kan dat gewoon. Deze door hardware versnelde videospeler heeft een betere afspeelsnelheid dan de meeste media player apps, dankzij de multi-core decodering. Er zijn meerdere audiostreams en ondertitels beschikbaar en als je verbonden bent met het internet (via wifi of je bundel) zoekt de app automatisch naar geschikte ondertitels voor je.

Er worden geen advertenties getoond in de app en dankzij de hardware versnelde videoweergave geniet je wel van een verhoogde snelheid, maar gaat je batterijduur lang niet zo snel achteruit.

bs player free voor android

Ons oordeel over BSPlayer Free

Met functie om direct vanuit de app voor videobestanden automatisch ondertitels online te zoeken, erg handig!
Speelt alles soepel af

De BSPlayer Free app is gratis verkrijgbaar voor Android.


PlayerXtreme Media Player

(Gratis, Android & iOS)

Ben je opzoek naar de populairste platformonafhankelijke media player app? PlayXtreme Media Player speelt audio, video, films en online streaming voor je af, waar en wanneer je maar wilt. De app is gratis en kan gebruikt worden voor ieder formaat bestandstype. Zelfs wanneer deze niet worden afgespeeld of gesynchroniseerd op je telefoon of tablet zelf, wordt dat met deze app wel mogelijk. Dat is dan ook de reden dat de PlayerXtreme Media Player zo populair is. Ook ondersteunt hij alle populaire formats en ondertitels. Download de app om het uit te proberen en ontdek hoe je favoriete films in HD zonder moeite worden afgespeeld.

PlayerXtreme media player

Ons oordeel over PlayerXtreme Media Player

Kan ook streamen
Ondersteunt Ultra HD en 4K
Werkt goed met Chromecast en Airplay
Redelijk veel storende reclame
Heeft soms moeite met scrollen door bestanden groter dan 5GB

De PlayerXtreme Media Player app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


KMPlayer – de beste videospeler zonder reclame

(Gratis, Android & iOS)

KMPlayer biedt de perfecte ondersteuning voor het afspelen van audio- en videobestanden, ook met ondertitels. Video’s worden in hoogwaardige videoweergave afgespeeld, van HD tot 4K en zelfs Full HD. Ook het afspelen van YouTube video’s gebeurt dankzij deze app zonder problemen en in goede kwaliteit.

Met de automatische codec-zoekfunctie, een wijzigbare afspeelsnelheid, spiegelmodus en nachtthema, is de KMPlayer app eigenlijk vrijwel compleet. Het is ook mogelijk om tussendoor met iets anders bezig te zijn, dankzij de pop-up afspeelfunctie. Zo blijft KMPlayer onderaan in beeld, terwijl je op de achtergrond andere apps opent.

videospeler zonder reclame kmplayer

Ons oordeel over KMPlayer

Speelt werkelijk alle soorten bestanden en ondertitels
Volledig reclamevrij, erg prettig!
Echt een van de beste media players voor Android en iOS

De KMPlayer app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.