De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste navigatie apps

Beste navigatie apps om elke bestemming te bereiken


Wat zijn de beste navigatie apps? Waar men vroeger altijd kaarten gebruikte om de weg te vinden en een bestemming te bereiken, leven we tegenwoordig in een tijd waar navigatiesystemen dit klusje voor ons doen.

Navigatiesystemen zijn een geweldige uitvinding. En nog beter is het om zo’n systeem altijd bij je te hebben, wanneer je onderweg bent. Wanneer je een van de volgende beste navigatie apps op je mobiel hebt, wordt autorijden, fietsen en wandelen leuker en meer ontspannen dan ooit tevoren.

Dit zijn de beste navigatie apps:

  • Google Maps
  • Sygic
  • Waze
  • TomTom GPS
  • HERE WeGo

Google Maps

(Gratis, Android & iOS)

Het is misschien wel de meest bekende navigatie app ooit en dat komt doordat de app heel gemakkelijk in gebruik is. Met Google Maps op je telefoon vind je altijd en overal de weg. Vul in waar je naartoe wilt en de app berekent de snelste route voor jou, rekening houdend met het actuele verkeer.

Ben je verkeerd gereden, dan berekent de app automatisch een nieuwe route. Zo hoef je niet te stressen onderweg en kom je via een omweg alsnog op je bestemming. De app is gratis, heeft de meest gedetailleerde kaarten en werkt ook offline.

navigeren met google maps app

Ons oordeel over Google Maps

Typ of zeg simpelweg waar je naartoe wilt. Adres vaak niet eens niet nodig, werkt heel goed. Onmisbaar op elke telefoon of tablet
Files en drukte vermijden dankzij realtime verkeersinformatie
Enorm grote hoeveelheid actueel kaartmateriaal, helemaal gratis
Op sommige toestellen werkt Google Maps wat traag

De Google Maps app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Sygic

(Gratis, Android & iOS)

Sygic wordt wereldwijd door veel mensen gebruikt om op de snelste en beste manier van plek naar plek te rijden. De app maakt het mogelijk om offline te navigeren, zodat je je kostbare MB’s niet hoeft te verbruiken. De kaarten worden meerdere keren per jaar gratis bijgewerkt en zijn daardoor altijd up-to-date. Voor uitgebreide functionaliteit en toegang tot kaartmateriaal van de hele wereld betaal je eenmalig enkele tientjes.

Laat de app je helpen om altijd de weg te vinden naar miljoenen interessante plaatsen. Ben je op vakantie? Ook wanneer je te voet bent is het mogelijk om via Sygic wandelroutes te belopen, zodat je geen toeristische attractie hoeft te missen. Wij vinden Sygic een van de beste navigatie apps, vooral voor offline navigatie wereldwijd.

navigatie app sygic

Ons oordeel over Sygic

Veel en uitgebreide functies. Zelfs je telefoon of tablet als head-up display projectie op je voorruit.
Kaarten installeren werkt heel prettig. Aan- of uitzetten naar behoefte. Bespaart ruimte op je telefoon.
Werkt volledig offline, dus je weet onderweg zeker dat je geen internet nodig hebt. Het kan wel, voor realtime verkeersinformatie. Gebruik van kaarten en navigatie kost in ieder geval geen data.
Grote landen zijn opgedeeld in regio’s, dus om naar een plaats te navigeren moet je alle regio’s waar je doorheen komt kennen, of los downloaden.
Moet het pakket kopen voor gesproken instructies

De Sygic app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Waze

(Gratis, Android & iOS)

Met Waze weet je altijd wat er gebeurt onderweg, dus je bent altijd op de hoogte van de actuele informatie. Is er een ongeluk gebeurt of wordt er aan de weg gewerkt? Dan vertelt Waze je dat. En je route wordt indien mogelijk direct omgeleid wanneer dat helpt om files te voorkomen. Zo verspil je nooit onnodig tijd aan wachten in het verkeer.

Vanuit de app is het ook mogelijk om muziek te luisteren of te bekijken waar je het minst betaalt voor benzine. En heb je voorkeur voor een bepaalde stem tijdens het rijden? Kies dan welke stem jij het meest fijn vindt om jou van A naar B te begeleiden.

Navigeren met Waze

Ons oordeel over Waze

Zeer complete app met veel functies
Goed up-to-date met updates
Rit delen functie, zodat mensen precies zien hoe laat je aankomt is een unieke functie
Wanneer je van de route afwijkt, moet je een andere route bevestigen. Die melding verdwijnt niet automatisch
Komt soms met reclame tijdens het rijden

De Waze app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


TomTom GPS Navigatie GPS

(Gratis, Android & iOS)

Deze app is heel handig om op je telefoon te hebben, want de kaarten zijn offline te gebruiken. De navigatiestem loost je door al het verkeer heen om bij je bestemming te komen en waarschuwt wanneer er iets gebeurt om je heen. Zo krijg je waarschuwingen over flitspalen in de buurt en krijg je te weten waar trajectcontroles worden uitgevoerd.

De app werkt in meer dan 150 landen! TomTom GPS zorgt er altijd voor dat je de beste route kiest. Iedere maand krijg je 75km gratis GPS-navigatie. Wil je onbeperkt kilometers maken met behulp van deze navigatie app, dan kan dat tegen betaling.

tomtom navigatie op telefoon

Ons oordeel over TomTom GPS Navigatie

Vertrouwde en overzichtelijke interface
Betrouwbaar navigatiesysteem
Goede begeleiding met duidelijke aanwijzingen
Maandabonnement nodig voor alle uitgebreide functies

De TomTom Navigatie app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android. Bekijk ook de site van de makers op https://www.tomtom.com/


HERE WeGo

(Gratis, Android & iOS)

De gratis stadsnavigatie app HERE WeGo is je beste maatje voor op reis. Of je je nu in de taxi of in het openbaar vervoer bevindt, of dat je zelf achter het stuur zit. De app brengt je overal naartoe. Hij geeft namelijk aanbevelingen over hoe je in een bepaalde stad het best kunt rondreizen. Zie direct wat dat gaat kosten, waar zich parkeerplaatsen bevinden en hoe de actuele situatie is in het verkeer in jouw buurt.

Gebruik je de app graag offline, download dan de kaarten die je nodig hebt. Het maakt niet uit waar je bent, de app werkt in meer dan 1300 steden.

here wego navigatie app

Ons oordeel over HERE WeGo

Goede kwaliteit navigatie
Mooi en heel duidelijk kaartmateriaal
Prettige navigatiestem
App verbruikt vrij veel stroom
Offline functionaliteit is beperkt

De HERE WeGo app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.