De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste online radio luisteren apps

Beste online radio apps om naar je favoriete zenders te luisteren


Wat zijn de beste online radio luisteren apps? Luister je graag naar muziek en vind je het fijn als de radio aanstaat wanneer je aan het werk, sporten of schoonmaken bent? Muziek luisteren heeft een positief effect op het humeur. En wil je vanuit het buitenland luisteren naar Nederlandse radiozenders? Of juist in Nederland kennismaken met Amerikaanse of de radio van andere landen? Dan zit je met gratis online radio apps helemaal goed. 

We hebben de beste online radio luisteren apps verzameld en verwerkt in een handig overzicht.

Dit zijn de beste online radio apps

  • TuneIn Radio
  • Nederland.FM
  • Radio.net
  • Mytuner Radio

TuneIn Radio

(Gratis, Android & iOS)

Livemuziek luisteren, op de hoogte worden gebracht van het nieuws én live meeluisteren naar sportwedstrijden? Niet alleen dat is allemaal mogelijk met de TuneIn Radio app, ook het beluisteren van podcasts. De app heeft een bibliotheek met live, on-demand en originele audiofragmenten en brengt deze van oer de hele wereld samen in een gratis appomgeving.

Ben je toch bereid voor de app te betalen, dan word je premium lid en luister je onder andere reclamevrij nieuws en een ruim aanbod aan non-stop reclamevrije radiozenders.Tunein radio luisteren op telefoon

Ons oordeel over TuneIn Radio

Luister eenvoudig naar alle zenders ter wereld. Werkt blikverruimend!
Prima app met veel mogelijkheden en keuze uit verschillende genres
Muziek casten naar externe speakers is mogelijk
Om de zoveel minuten een reclame door je muziek heen kan vervelend zijn (koop eventueel Premium om hier vanaf te zijn wanneer je de app veel gebruikt)

De TuneIn Radio app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Nederland.FM

(Gratis, Android & iOS)

Wil je tijdens het luisteren naar de radio ook andere apps openen op je telefoon? Het is wel zo handig als je ondertussen even een WhatsApp bericht kunt versturen. Dat is geen probleem voor de Nederland.FM app. Selecteer je favoriete Nederlandse radiozender en luister online, live naar de beste hits. En ga ondertussen dus lekker door met waar je mee bezig was.

Ga je voor hits van nu, feestnummers of toch romantische love songs op de achtergrond? De app is helemaal gratis te gebruiken, dus het is mogelijk om iedere dag naar een ander radiostation te luisteren. Precies wat Nederlanders fijn vinden!
Nederland FM beste radio app

Ons oordeel over Nederland.FM

Vind alle Nederlandse zenders in een handig overzicht
Sleeptimer is een unieke functie
Goed werkende app
Reclame is vaak subtiel en niet zo storend
Trekt batterij soms vrij snel leeg

De Nederland.FM app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Radio.net

(Gratis, Android & iOS)

Houd je ervan om wakker te worden met muziek? Je dag kan niet vrolijk genoeg beginnen. De Radio.net app heeft een ingebouwde alarmklok die jou elke ochtend wekt met je favoriete nummers. Met meer dan 30.000 radiostations gaat dat echt nooit vervelen.

De app bekijkt op basis van jouw locatie welke radiostations het beste bereik hebben, zodat je zonder ruis en verstoringen geniet van de leukste nummers. Heb je meer zin om naar een podcast te luisteren? Dat is ook gewoon mogelijk via deze app. Laat je inspireren!
Radio.NET radio luisteren

Ons oordeel over Radio.net

Leuke app met veel zenders en genres
Werkt ook met Chromecast
Doet gewoon wat hij moet doen, prima!
Soms lastig om een zender te vinden als je de naam niet exact weet
Valt na update soms uit zichzelf uit

De Radio.net app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.


Mytuner Radio Nederland en België

(Gratis, Android & iOS)

Wat dacht je van live radiostreaming waar je ook bent, via je Android telefoon of tablet? De MyTuner Radio app is een gebruiksvriendelijke en gratis te gebruiken app die het mogelijk maakt om naar online radio, internetradio, AM- en FM-radio te luisteren.

Kies in 200 landen en gebieden uit meer dan 50.000 radiostations en je hoeft je nooit een seconde te vervelen. Heb je een favoriet station of een leuke podcast gevonden? Voeg hem toe aan je favorietenlijst en je hoeft voortaan niet meer te zoeken. Met één tik op je scherm begint de app namelijk al met afspelen.
MyTuner online radio Nederland

Ons oordeel over Mytuner Radio

Eenvoudig luisteren naar radiozenders van over de hele wereld, maar ook Nederlandse zenders eenvoudig te vinden
Werkt waar ter wereld je ook maar bent
Fijne en verzorgde vormgeving
Reclame bij het opstarten
Valt soms even weg (als de buffer niet groot genoeg is)

De Mytuner Radio app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.