De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste taxi apps

Beste taxi apps voor een snelle en goedkope taxi


Wat zijn de beste taxi apps? Wil je na een avond uit graag naar huis toe, heb je nog een lange weg te gaan of rijdt het openbaar vervoer niet meer? Het is handig om een app op je telefoon te hebben die je in staat stelt een taxi te bellen wanneer je die nodig hebt. Zo weet je in elk geval zeker dat er altijd een manier is om veilig thuis te komen. Gelukkig bestaan deze apps en is hulp daardoor altijd vlakbij (en onderweg). Download een van de beste taxi apps op je telefoon en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over hoe je thuiskomt. Zelfs niet wanneer je je vrienden kwijt bent geraakt tijdens het stappen.

De beste taxi apps zijn:

  • Uber
  • AppACab
  • Taxi.eu
  • Taxi Boeken
  • TaxiDirect

Uber

(Gratis, Android & iOS)

Met afstand een van de beste taxi apps is Uber. Als deze dienst tenminste in de regio of stad waar je bent actief is. Bespaar geld op je taxiritten, door deze te boeken via de Uber app. Het maakt niet uit waar je naartoe wilt, want Uber gebruik je voor elke gelegenheid. Het is beschikbaar in meer dan 630 steden over de hele wereld en heel gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de GPS-functie weet de taxichauffeur precies waar hij jou moet ophalen en jij kunt tijdens het wachten zien hoe ver hij of zij al is.

Betalen doe je ook via de app, dus contant geld heb je niet meer nodig. Laat na de rit weten wat je vond van de chauffeur of chauffeuse, zodat anderen jouw beoordeling ook kunnen lezen. Het is zelfs mogelijk om je taxirit te delen met anderen die onderweg opgepikt worden. Het voordeel daarvan? Veel lagere taxikosten!
Beste taxi apps Uber

Ons oordeel over de app Uber

Handige en overzichtelijke ritinformatie.
Vriendelijke chauffeurs.
Je weet precies hoe laat je taxi er is.
Goedkoper dan gewone taxi’s.
Professionele app.
Risico op per ongeluk een rit bestellen, terwijl je nog zoekt naar een rit.
Aanbod in Nederland nog vrij beperkt.
App annuleert ritten soms uit zichzelf.

Download Uber voor Android of iOS (iPhone)
Bezoek de site van Uber in Nederland

AppACab taxi-app

(Gratis, Android & iOS)

Het grote Nederlandse alternatief en antwoord op Uber is de taxi app AppACab. Regionale taxibedrijven uit Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. De app is een van de beste taxi apps voor Nederland en werkt eenvoudig en goed met een kaart waarop je het startpunt van de rit en de bestemming invult. Daarna wordt je rit aan een taxibedrijf gekoppeld en zie je ook welke prijs je voor je taxirit betaalt. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden, zoals cash, credit card of gemakkelijk met iDeal. Terwijl je op je ritje wacht, zie je de locatie van de auto en chauffeur op de kaart. Je kunt erop vertrouwen dat je door een officiële taxichauffeur wordt opgehaald, omdat de app alleen gebruikmaakt van gediplomeerde en gecertifieerde chauffeurs en auto’s.
Taxi app Nederland AppACab

Ons oordeel over AppACab Nederland

Hét alternatief voor Uber in Nederland
Betrouwbaar
Koppelt officiële taxibedrijven met jouw rit
Altijd rijden met een professionele chauffeur
Professionele app.
Vormgeving iets minder strak dan Uber.
Aanmelden verloopt niet altijd even gemakkelijk

Download AppACab voor Android of iPhone

Taxi.eu

(Gratis, Android & iOS)

Met de app Taxi.eu bestel je overal binnen Europa gemakkelijk en snel een taxi. Zo ben je ook op vakantie altijd verzekerd van vervoer. De app werkt samen met allerlei taxibedrijven om zoveel mogelijk mensen te voorzien van een betrouwbare taxirit. Voer het bestemmingsadres in, selecteer een taxi naar jouw wensen en wacht tot je wordt opgehaald. Betaal vervolgens via de app voor de taxirit, zodat je ook zonder contact geld netjes weggebracht wordt. En laat na de rit even weten wat je ervan vond, zodat de taxibedrijven hun diensten kunnen aanpassen op basis van de feedback van klanten.
Taxi.eu

Ons oordeel over de app Taxi.eu

Meer dan 62.000 taxi’s in 100 Europese steden
Duidelijke tarieven
Taxi’s zijn er na bestellen vaak al binnen 5 minuten
Vooraf taxi reserveren lukt niet altijd
Vrij hoog energieverbruik op je smartphone

Download Taxi.eu voor Android of iOS

Taxi Boeken

(Gratis, Android & iOS)

Ongeacht waar je je in Nederland bevindt, met de Taxi Boeken app boek je eenvoudig een taxi. Het is via de app ook mogelijk om voor je rit te betalen met bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. Zo bespaar je veel geld op het reguliere metertarief en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bestel minimaal 30 minuten voordat je wilt vertrekken een taxi, betaal en wacht totdat je opgehaald wordt. Het maakt het wachten minder erg wanneer je weet waar de taxi zich bevindt. Volg deze dan ook live wanneer hij naar jou onderweg is. Beoordeel de chauffeur na de rit over hoe hij of zij het heeft gedaan en vindt je rittenoverzicht gemakkelijk terug in de app.
Taxi boeken in Nederland

Ons oordeel over de app Taxi Boeken

Chauffeur gemakkelijk via de app betalen
Handige app voor het boeken van een taxi in Nederland
Interface kan beter

Download Taxi Boeken voor Android of iOS

TaxiDirect

(Gratis, alleen voor Android)

Geef aan waar je je bevindt, laat weten waar je naartoe wilt en ontvang een betrouwbare offerte voor je taxirit via TaxiDirect. Is de taxi onderweg naar jou, dan kun je hem live volgen via de app. Bekijk daar ook je eerdere ritten. Betalen doe je eenvoudig met bijvoorbeeld PayPal of creditcard en nadat je je bestemming bereikt hebt ontvang je een ontvangstbewijs van je betaling. Het werkt snel en gemakkelijk en je logt eenvoudig in via Google of Facebook om een profiel aan te maken. Wil je na de rit laten weten wat je van de taxichauffeur vond? Deel je beoordeling dan met andere gebruikers!
Taxi Direct app Nederland

Ons oordeel over de app TaxiDirect

Snel en eenvoudig een taxi bestellen of een reservering plaatsen
Volg de taxi op de kaart voor precieze aankomsttijd
Nauwkeurige ritprijs berekening
Volledige controle over reserveringen
Ook contante betaling mogelijk

Download TaxiDirect voor Android.

Bezoek ook de site van TaxiDirect.