De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Beste zwangerschap apps

Beste zwangerschap apps voor een fijne zwangerschap


Wat zijn de beste zwangerschap apps? Zwanger zijn wordt nog leuker met de beste zwangerschapsapps op je telefoon. Volg de ontwikkeling van je kindje van week tot week en lees alles over je zwangerschap. Bereid je voor op de bevalling, time je weeën en leer precies wat je baby nodig heeft. Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent? En wat gebeurt er allemaal in je buik zodra je zwanger bent? Hoe snel groeit je baby? We zetten een selectie van de leukste apps voor zwangere vrouwen voor je op een rij. Onder elke app staat een link naar de Google Play Store voor Android-apparaten of de App Store voor iPhones en Apple devices. Zo wordt je zwangerschap nog leuker!

De beste zwangerschap apps geven je goede tips

Met zwangerschapsapps op je smartphone heb je altijd alle informatie over je baby en de ontwikkeling van je eigen buik en lichaam bij de hand. Je weet per dag precies hoe groot je kindje is, hoeveel de baby weegt en ziet een countdown tot je uitgerekende datum. Zo weet je eenvoudig het aantal dagen tot je bevalling. Van de 1e tot en met de 40e week van de zwangerschap krijg je elke week tips en informatie. En heb je nog geen naam voor je kindje bedacht? Er bestaan een aantal handige apps om een mooie naam te vinden. Ook vind je tips voor andere apps die tijdens je zwangerschap heel handig zijn.

De beste zwangerschap apps zijn:

 • Ouders van nu
 • Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer
 • 24baby
 • ZwApp
 • Prénatal Zwangerschap app
 • Zwangerschapsmeter
 • BewustZwanger
 • WeeënTimer
 • ZwangerHap
 • Zwangerschap+
 • Baby Story
 • Zwangerschap oefeningen
 • My Baby’s Beat

Ouders van nu – een van de beste zwangerschap apps

(Gratis, Android & iOS)

Een van de beste zwangerschap apps is de app Ouders van nu. Deze geeft je echt belangrijke info op de juiste momenten tijdens je zwangerschap. Zeker als je in verwachting bent van je eerste kindje, dan komt er veel op je af. Interessante informatie wordt afgewisseld met praktische en vooral leuke tips. De app ziet er heel overzichtelijk uit en is mooi vormgegeven. We hadden ook eigenlijk niet anders verwacht dan de grote naam Sanoma die achter de app zit.

Je vindt veel artikelen die geschreven zijn door experts, zoals een verloskundige, gynaecoloog of geboortecoach. De tip van de dag is erg leuk en ook voor je partner een leuke update om te weten hoe het met jou en de baby gaat. Ook na je zwangerschap is het een leuk naslagwerk met allerlei tips en informatie. Op het forum vind je in de app de ervaringen en vragen van andere vrouwen die op dat moment zwanger zijn. Dat maakt het allemaal erg interactief. Een aanrader dus!

beste zwangerschap apps ouders van nu

Ons oordeel over de zwangerschap app Ouders van nu:

Leuk dat je een tip van de dag of weetje krijgt naast de wekelijkse update over de groei van de baby en wat er met jezelf gebeurt.
Er is ook een onderdeel met babynamen.
Erg leuk en uitgebreid forum binnen de app waarop je actuele ervaringen van anderen leest.
Je ziet precies hoeveel dagen je nog te gaan hebt en hoeveel dagen je al zwanger bent.
Tijdens de zwangerschap gratis zwangerbox van Ouders van Nu aanvragen in de app en na de bevalling kun je een babybox ophalen bij Blokker.
Navigeren binnen het forum gaat niet altijd even snel of gemakkelijk
Na week 40 ‘stopt’ de app met nieuwe informatie. Een beetje pech dus als je later dan je uitgerekende datum bevalt.

 

Download de zwangerschaps app ‘Ouders van nu’ voor Android of iOS

Bezoek ook de website van de makers van Ouders van nu: oudersvannu.nl

Tip: bekijk een leuk unboxing filmpje van de gratis Zwanger Box van Ouders van nu, die je in de ouders van nu-app kan aanvragen. Wat zit er allemaal in de Zwangerbox?


Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer

(Gratis, Android & iOS)

Ben je ‘officieel’ zwanger? Een van de eerste dingen die je jezelf dan afvraagt is wat je dan wel en niet mag eten. Alcohol en roken mag niet meer, maar hoe zit het met het eten van bepaalde vissoorten of andere voeding? Het laatste waar je tijdens je zwangerschap op zit te wachten is een gevaarlijke bacteriële infectie. Een van de beste zwangerschap apps om daarachter te komen is de app van Babybytes.nl. Zo krijg je altijd snel een antwoord als je ergens over twijfelt. In een database met bijna 30.000 producten leer je snel of je iets wel of niet mag eten (of drinken). Voer de naam van een product in en je krijgt direct een groen, oranje of rood scherm.

Zwangerschap app Babybytes

Ons oordeel over de zwangerschaps app Babybytes:

Heel veel producten te vinden
Duidelijk in beeld of iets wel of niet veilig is om te eten als je in verwachting bent
Barcode scannen zou handiger zijn
Reclame in de app is soms wat irritant

 

Download de zwangerschaps app Babybytes voor Android of iOS

Bezoek de website van de makers met nog meer informatie over alles wat met zwanger zijn en baby’s te maken heeft: https://www.babybytes.nl/


24baby – een van de beste zwangerschap apps

(Gratis, Android & iOS)

24Baby.nl is een van de grootste sites in Nederland met informatie over alles wat met zwanger zijn en baby’s te maken heeft. Met de app van deze site volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week. Je krijgt veel informatie over je zwangerschap en vindt alvast leuke inspiratie voor babynamen en nog veel meer. Je ziet precies hoe groot je kindje is, van het formaat van pinda tot avocado of mango. In de app vind je een forum en community met andere zwangeren, waarmee je jouw ervaring kunt delen en antwoord vindt op vragen.

24Baby app

Ons oordeel over de zwangerschaps app van 24baby:

Veel tips en ideeën voor tijdens je zwangerschap
Fijn om van mensen met kinderen en aanstaande moeders ervaringen te kunnen uitwisselen

 

Download 24Baby voor Android & iOS

ZwApp

(Gratis, Android & iOS))

Waar doe je goed aan? Wat gebeurt er allemaal in je lichaam en wat moet je doen? Je hebt als zwangere vaak veel vragen, zeker als het om je eerste kind gaat. ZwApp is een informatieve app die mede ontwikkeld is door een verloskundige en een gynaecoloog. In de app krijg je informatie, worden onduidelijkheden toegelicht en neemt het ongerustheden weg. Je vindt informatie over je zwangerschap, maar ook over je baby, voeding en veelvoorkomende kwaaltjes. Er zijn zelfs ziekenhuizen die met de app werken. In ZwApp krijg je ook wekelijkse updates over de groei en ontwikkeling van je baby en volgt precies de veranderingen van je lichaam.
Zwangerschaps app ZwApp
Ons oordeel over de zwangerschaps app ZwApp:

Ondersteund door kennis van gynaecologen en verloskundigen
Veel informatie over je baby en zwangerschap
Je moet behoorlijk veel medische gegevens invullen

 

Download ZwApp voor Android of iOS

Prénatal Zwangerschap app


(Gratis, Android & iOS)

Ook Prénatal heeft een eigen app ontwikkeld. Hoe kan het ook anders zou je denken. Het leuke van deze app is dat je hem ook na je zwangerschap nog kunt gebruiken. Je ziet tijdens je zwangerschap de groei van je baby, maar de app geeft je nog tot een jaar lang na de geboorte een kalender om de ontwikkeling van je kind te volgen. Erg handig is de uitzetlijst voor de babykamer en andere spulletjes die je nodig hebt. Heel leuk is ook dat je de nieuwste video’s van Mommy Proof TV kunt bekijken. Grappig detail is dat je de groei van je baby ziet als een fruitsoort, die elke week verandert. En verder blijft het natuurlijk en app van een commercieel bedrijf, dus af en toe zie je een aanbieding in je scherm voorbij komen.
Zwangerschap app Prénatal
Ons oordeel over de Prénatal zwangerschaps app:

Ook na je zwangerschap nog heel nuttig
Ziet er professioneel uit
Veel informatie
Je moet een profiel aanmaken voor uitgebreide functies
Af en toe een aanbieding in beeld (kan ook leuk zijn)

 

Download de Prénatal app voor Android of iOS


Zwangerschapsmeter

(Gratis, Android & iOS)

De informatieve Zwangerschapsmeter app geeft je elke week een nieuwe update over de ontwikkeling en groei van je kind. Deze app telt niet alleen in weken, maar je ziet ook een voortgang in procenten. Het is in die zin echt een ‘meter’. En een leuk detail is dat je de kleuren van de app zelf aanpast. Bij de meeste andere apps zit je vast aan de kleuren die de bouwers van de app hebben gekozen. Om de app nog handiger te maken, krijg je ook elke week een tip voor je partner.

Beste zwangerschap apps Zwangerschapsmeter

Ons oordeel over Zwangerschapsmeter:

Leuke weergave van de groei
Jezelf vergelijken met anderen in dezelfde week is interessant
Veel spelfouten
Vaak opnieuw moeten inloggen

 

Download Zwangerschapsmeter voor Android & iOS


BewustZwanger – beste zwangerschap apps

(Gratis, Android & iOS. Volledige versie €3,49)

Veel apps richten zich op het geven van veel informatie over de groei en ontwikkeling van je baby. De app BewustZwanger doet het anders. Het is namelijk een zwangerschapscursus die je voorbereidt op het ouderschap. Je leert hoe je de band met je baby al vanaf het begin zo goed mogelijk maakt. BewustZwanger is ontwikkeld met de hulp van psychologen en experts die alles weten over zwangerschap en baby’s. Kortom, je leert alles wat je baby nodig heeft om zich lekker in zijn of haar vel te voelen.

Ons oordeel over de zwangerschaps app BewustZwanger:

Veel vragen die je bewust maken van je eigen zwangerschap
Ideaal om ook je relatie goed te houden
Alleen met de betaalde versie heb je er echt wat aan

 

Download BewustZwanger voor Android & iOS


WeeënTimer

(Gratis, Android & iOS)

Na ongeveer 40 weken lezen en kijken in alle informatieve zwangerschapsapps is het grote moment dan eindelijk daar: je weeën zijn begonnen! Een van de beste zwangerschap apps om weeën te timen is Weeëntimer. Met deze app houd je gemakkelijk en precies bij hoe lang ze duren en na hoeveel tijd ze elkaar opvolgen. Dat gaat heel gemakkelijk door een grote start- en stopknop in beeld. Je ziet alle gegevens eenvoudig in een overzicht, waardoor je precies weet wanneer je de verloskundige moet gaan bellen. Het is zelfs mogelijk om direct vanuit de app je verloskundige te bellen. Bovendien geeft de app je misschien een beetje afleiding tijdens de weeën.

Weeëntimer

Ons oordeel over de beste zwangerschaps app Weeëntimer:

Nauwkeurig timen, zelfs als je vermoeid bent
Bijna allemaal positieve reviews
Mooie samenvatting voor de verloskundige
Geeft soms vals alarm dat de baby al komt bij interval minder dan 5 minuten
Geen vervanger voor je arts of verloskundige

 

Download WeeënTimer voor Android & iOS


ZwangerHap

(Gratis, Android & iOS)

ZwangerHap is een handige app van het Voedingscentrum. Je vindt in deze app veel actuele informatie over welke voeding je beter niet kunt eten of drinken, maar ook wat juist wel goed voor je is. De app focust op gezonde voeding tijdens je zwangerschap en geeft tips hoe je die vervelende zwangerschapskwaaltjes zoals brandend maagzuur, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid te lijf gaat.

ZwangerHap

Ons oordeel over ZwangerHap:

Nuttige aanvulling op andere informatieve apps
Puur gericht op voeding
Betrouwbare bron
De app waarschuwt je als er een gevaarlijke bacterie in bepaalde voeding is gevonden.
De push-berichten over mogelijk besmet voedsel zijn na de melding niet meer terug te vinden in de app

 

Download ZwangerHap voor Android & iOS


Zwangerschap+

(Gratis, Android & iOS)

Deze app laat je per week echo’s zien van baby’s die net zo oud zijn als jouw kind in je buik. Zo weet je wat je kunt verwachten als je weer een echo hebt. Ook houd je gemakkelijk een persoonlijk dagboek bij met een eigen dashboard met je gewicht en andere gegevens. Een andere leuke functie is dat je ‘bumpies’ kunt maken. Dat zijn wekelijkse selfies van je buik. Erg leuk om dat in de jaren na je zwangerschap nog eens terug te kijken. Tijdens je zwangerschap geeft de app je nuttige tips, zoals of het al veilig is om je babykamer te gaan schilderen. Zwangerschap+ is ontwikkeld door Philips. Daarom kom je wel veel reclame tegen van dit bedrijf met babyproducten. Slim bedacht natuurlijk. Als je de app echt heel handig vindt, kun je betalen voor een upgrade. Dan zie je geen advertenties meer.

Beste zwangerschap apps Zwangerschap Plus

Ons oordeel over Zwangerschap+ bevalling app:

Elke week echte foto’s van echo’s met baby’s van dezelfde leeftijd
Persoonlijk dashboard
Overzichtelijke tijdlijn met mijlpalen
Veel reclame

 

Download Zwangerschap+ voor Android & iOS


Baby Story

(Gratis, Android & iOS)

Baby Story is een Engelstalige app die zowel tijdens je zwangerschap als met je baby erg leuk is. Je personaliseert er je foto’s mee door verschillende stickers of stempels toe te voegen. Er zijn heel veel verschillende plaatjes die je kunt toevoegen in veel verschillende categorieën. Het maken van een wekelijkse buikfoto is op die manier extra leuk. Elke mijlpaal in je zwangerschap leg je zo op een unieke manier vast. Leuk voor een fotoalbum voor later! Je kunt je bewerkte foto’s trouwens ook direct delen via alle bekende social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp en meer

Ons oordeel over Baby Story:

Eenvoudig foto’s bewerken
Speciaal voor babyfoto’s en zwangerschap
Meer dan 1000 verschillende stickers en woorden
Reclame kan vervelend zijn
Engelstalig

 

Download Baby Story voor Android & iOS


Zwangerschap oefeningen

(Gratis, alleen Android)

Een app die we nog niet besproken hebben is een app die je laat bewegen, voor zover dat nog gaat als je hoogzwanger bent. De app Zwangerschap oefeningen en workout laat je per trimester zien welke oefeningen je veilig kunt doen. Het is namelijk belangrijk om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven. Zelfs gewoon even vijf minuten stretchen is al een goede manier. De app geeft je de beste tips voor beweging zonder dat je de volgende dag met spierpijn of andere klachten te maken krijgt. Echt een must dus.

Ons oordeel over de app Zwangerschap oefeningen:

Speciale zwangerschaps oefeningen per trimester
Veel goede tips
Helaas alleen voor Android beschikbaar

 

Download Zwangerschap oefeningen voor Android


Een van de beste zwangerschap apps voor iOS: My Baby’s Beat

(Betaald, alleen iOS. Prijs: $4.99)

Deze app is speciaal bedoeld voor als je tussen 30 en 40 weken zwanger bent. My Baby’s Beat is een unieke app waarmee je zelf naar de hartslag van je baby kan luisteren. Je deelt het geluid eenvoudig via social media of e-mail. Het kan heel geruststellend zijn om de hartslag van je ongeboren kindje te horen. Aan de andere kant is het niet altijd eenvoudig om de hartslag te vinden, dus maak je niet te snel ongerust. Lees voor gebruik goed hoe je de app het beste op je buik gebruikt.

Ons oordeel over My Baby’s Beat:

Unieke ervaring om de hartslag van je baby te horen
Scheelt kosten voor een duurdere doppler
Geruststellend voor als je je ineens zorgen maakt
Kan ook juist ongerust maken als je de hartslag niet vindt
Alleen voor Apple-devices, niet voor Android beschikbaar

 

Download My Baby’s Beat in de App Store voor iOS

Heb je wat aan de lijst gehad? Mooi! Dan wensen we je een heel fijne zwangerschap toe. Heb je zelf suggesties voor een app die absoluut in deze lijst moet komen? Of zelf een goede zwangerschaps-app ontwikkeld? Laat het ons gerust weten, dan plaatsen we hem in de lijst! Zoek je apps om je weeën te tellen? Kijk dan bij de beste apps voor weeën tellen. Misschien zijn deze yoga-apps fijn om te ontspannen, of kijk bij de beste wandel apps.