De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Hardlopen met Runkeeper

Hardlopen met Runkeeper, zo haal je alles uit deze app


6 februari 2020

Hardlopen met Runkeeper is een goede manier om je prestaties bij te houden, zodat je sneller resultaat ziet. De meeste mensen die hardlopen of daar serieus mee willen beginnen met hardlopen, gebruiken daarbij een app zoals Runkeeper. Runkeeper is een van de beste hardloop apps en biedt bijna alle opties die je als beginnende en gevorderde hardloper zou kunnen wensen. Uit de Smart Health Monitor van marktonderzoekser Multiscope, blijkt dat de helft van de hardlopers zijn of haar activiteiten namelijk bijhoudt met een app of draagbaar apparaat.

Hardlopen met Runkeeper populair in Nederland

Voor het registreren van hardlopen is de smartphone met Runkeeper het populairst. Bijna 20% van alle hardlopende smartphonegebruikers kiest voor Runkeeper. Hoe haal je het maximale uit de gratis versie van Runkeeper en is de betaalde versie van Runkeeper het waard? Welke extra functies krijg je daarvoor, of zijn er betere alternatieven voor Runkeeper? Je leest er alles over in onze Runkeeper review.

Ten eerste is het goed om te weten dat Runkeeper veel meer is dan alleen een goede hardloop app. Je gebruikt Runkeeper namelijk net zo gemakkelijk tijdens een recreatieve fietstocht of het wielrennen. Ook bij een wandeling en sporten zoals zwemmen, skiën en zelfs langlaufen is de app een trouwe metgezel die je prestaties betrouwbaar bijhoudt. In dit artikel kijken we vooral vanuit het perspectief van een hardloper en leer je alle functies kennen die Runkeeper daarvoor biedt.

Alle basisfuncties aanwezig in de gratis versie van hardlopen met Runkeeper

In eerste instantie wil je bij het hardlopen met Runkeeper waarschijnlijk weten welke afstand je gelopen hebt en hoe lang je daarover hebt gedaan. Daarvoor is Runkeeper echt de perfecte app. Maar er is meer, want naast afstand en tijd, houdt Runkeeper ook precies bij waar je gelopen hebt en zie je zowel tijdens het lopen als na afloop een kaart met je hardlooproute. Deze route kun je bewaren, of zelfs delen met andere hardlopers of vrienden. Ideaal voor die prachtige hardlooptocht door het bos of een mooie stadsroute. Loop je vooral recreatief en heb je onderweg wel tijd voor wat korte stops? Binnen Runkeeper maak je gemakkelijk foto’s, die automatisch op de kaart en in je tijdlijn verschijnen. Zo wordt jouw hardlooproute voor jezelf en je vrienden heel tastbaar. Het is wat ons betreft een van de leukste functies.
Hardloop app Runkeeper

Hardlopen met Runkeeper is ook een sociale activiteit

Runkeeper biedt je de mogelijkheid om vrienden, familie, collega’s, sportmaatjes of andere mensen in je netwerk die de app gebruiken in je eigen netwerk op te nemen. Elke keer als je een activiteit voltooit, dan krijgen je vrienden een update over je geleverde prestatie. Wil je dat liever niet, dan kun je je activiteit altijd op privé zetten. Push-meldingen zet je ook eenvoudig uit. En heb je met iemand samen hardgelopen of een andere activiteit gedaan? Dan hoef je alleen maar de naam van die persoon in je vriendenlijst aan te vinken. Op dat moment verschijnt de activiteit ook in het overzicht van de ander.

Runkeeper koppelen met MyFitnessPal

Tijdens het lopen maakt Runkeeper gebruik van GPS om je positie bij te houden en zo je snelheid bij te houden. Op basis van je gewicht berekent de app ook je calorieverbruik, wat handig is als je precies wilt weten hoeveel extra koekjes je na je hardloopactiviteit mag eten, zonder dat je in gewicht aankomt. Natuurlijk kun je de app ook gebruiken in combinatie met een dieet, zodat je die ongewenste kilo’s net wat sneller verbrandt dan door alleen op je eten te letten. En daar komt meteen een handige andere optie om de hoek kijken, want wist je dat je Runkeeper met MyFitnessPal koppelen kan? MyFitnessPal is een van de beste dieet apps en beste sport apps. Door MyFitnessPal en Runkeeper te koppelen, worden de verbruikte calorieën automatisch verwerkt in je voedingsdagboek. Ook koppel je Runkeeper eenvoudig met sporthorloges, smart watches en Pebble.
MyFitnessPal koppelen met Runkeeper

Polar H10 Hartslagsensor koppelen aan Runkeeper

Wat we hierboven besproken hebben, is nog maar een greep uit de mogelijkheden die de app biedt. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs je hartslag tijdens het Hardlopen met Runkeeper kan meten en registeren? Zo stem je je training zo goed mogelijk af op je conditie en haal je het maximale uit je training. Runkeeper met hartslag maakt het allemaal dus nog leuker als je serieus met sporten bezig bent. Je hebt dus geen los hartslaghorloge meer nodig, maar koppelt een bluetooth hartslagmeter gemakkelijk in de app. Tijdens het hardlopen zie en hoor je jouw eigen hartslag. Om deze functie te gebruiken, hoef je alleen maar een hartslagmeterband voor Runkeeper te kopen, zoals de Polar H10 hartslagsensor.

Onze review van Runkeeper:

Meet alle belangrijke gegevens, zoals snelheid, afstand, tijd en calorieverbruik.
Tijdens het sporten geeft Runkeeper gesproken updates, waaronder tijd en afstand)
Onderweg vanuit de app gemakkelijk foto’s maken
Binnen de app speel je jouw favoriete muziek of een podcast af
Runkeeper laat het je weten als je je eigen records verbetert
Je eigen hardloopdoelen stellen
Hardloopschema’s maken.
Routes opslaan
Sociaal, al met al leuk om activiteiten van anderen te zien en zelf te delen
Meedoen aan wereldwijde evenementen zoals 5K-runs
De betaalde versie van Runkeeper is wat aan de dure kant
Paardrijden niet als activiteit beschikbaar

 

Extra functies in de betaalde versie van Runkeeper (Runkeeper Go)

De betaalde versie van Runkeeper geeft je een aantal extra mogelijkheden. Die zijn vooral handig als je serieus met hardlopen bezig bent en werkt met hardloopschema’s. Zo verbeter je de ontwikkeling van je conditie. Een functie die we bij debesteapps.nl zelf vooral enorm waarderen, is de live tracking-functie. Zodra je Runkeeper Pro hebt gekocht, kunnen vrienden of de mensen thuis realtime zien waar je loopt. Dat geeft veel gemoedsrust voor zowel thuisblijvers als jezelf. Als je wat later thuiskomt doordat je een mooie route hebt gevonden, of omdat er misschien wel iets ernstigs is gebeurd. Je bent altijd exact terug te vinden. Een overzicht van de extra functies van Runkeeper Go:

Alle statistieken, zoals het weer en gemiddelden
Live live tracking op de kaart (Erg handig, vooral voor thuisblijvers!)
Uitgebreide grafieken om je vooruitgang te meten
Elke week nieuwe trainingen die passen bij je doelen, hardloopvermogen en planning.
Trainingen vergelijken
Hardloopschema’s maken.

Runkeeper downloaden en installeren

(Gratis, Android & iOS)

Wil je hardlopen met Runkeeper? Download en installeer de app dan voor Android of iOS. Bezoek ook de officiële site van Runkeeper (tegenwoordig onderdeel van sportmerk ACICS)

Download in de App Store Download in de Google Play Store

Wil je alles uit Runkeeper halen? Overweeg dan een betaalde abonnement met Runkeeper Go. Maar ook met de gratis versie van Runkeeper kom je een heel eind. Door een hartslagsensor te kopen en met Runkeeper te koppelen, train je voor maximale vooruitgang van je conditie. Runkeeper Go kost €9,95 per maand (handig voor als je het eerst een maandje wilt proberen), of €39,95 per jaar.

En om echt lekker te lopen, adviseren we een hardloop armband te kopen. Dat is een spatwaterdichte hoes voor je smartphone die je eenvoudig om je arm draagt. Al met al zorg je zo voor een fijne hardloopervaring. Kortom, we wensen je veel hardloopplezier!