De beste apps top 10 overzichten

Je bent hier:
Leukste apps voor kinderen

Leukste apps voor kleine kinderen


Wat zijn de leukste apps voor kleine kinderen en kleuters? Tegenwoordig weten kinderen op steeds jongere leeftijd hoe zij een smartphone moeten bedienen. Hoewel appen en bellen misschien wat overdreven is voor de kleintjes, vinden zij een spelletje wel altijd leuk om te spelen.

Met de leukste apps voor kleine kinderen op je telefoon bied je kinderen overal en altijd vermaak. Of je nu in de auto, in de wachtkamer bij de tandarts of in het vliegtuig zit. Om je te voorzien van de beste kinder apps, hebben we een handig overzicht gemaakt.

De leukste apps voor kleine kinderen zijn:

  • DisneyNOW
  • Bobo Spelen
  • Boerderijdieren Legpuzzel
  • Fisher Price Verhaaltjesverteller
  • Mijn Rupsje Nooitgenoeg

DisneyNOW

Gratis, Android & iOS

Met de DisneyNOW app op je telefoon of tablet, is het voor je kind(eren) altijd mogelijk om onderweg naar Disney te kijken. Echt een van de leuke apps voor kleine kinderen. Bekijk afleveringen van Disney XD, Disney Channel en Disney Junior en de autorit wordt leuker dan ooit. Je hebt geen account nodig om series, programma’s en muziekvideo’s af te spelen. Bekijk oude klassiekers, maar ook de nieuwste afleveringen. Daarnaast bevat de app spelletjes, zodat kinderen tussen het kijken door ook iets leuks kunnen doen. Zo hoeven zij zich nooit meer te vervelen en heb jij als ouder meer rust. Dat is een win-winsituatie!

Apps voor kinderen DisneyNOW

Ons oordeel over DisneyNOW

Officiële Disney series
Verzorgde app
Gemakkelijk in gebruik
Veel van het Disney aanbod te vinden
Werkt niet op alle apparaten
Online verbinding nodig om te streamen

Download de DisneyNOW app voor Android en iPhone / iOS

Bobo Spelen – Een van de leuke apps voor kleine kinderen

Gratis, Android & iOS

Ga met Bobo mee op avontuur in zijn 3D speelboom. Bobo is het bekende konijn van televisie en zorgt ervoor dat kleuters kunnen ontdekken en spelen dankzij 15 verschillende spelletjes. Reken maar dat je kind enthousiast wordt van deze app. Er zijn namelijk meerdere plekken te ontdekken, zoals de kijk-en-luisterhut, de leeshut, de speelhut en de kleurhut.

Heeft je kind een spelletje goed afgerond, dan ontvangt hij of zij een nieuw dier voor in de digitale tuin. Kinderen leren spelenderwijs omgaan met cijfers, letters en verschillende verhoudingen en de app bevat leuke muziek. De app is zonder internetverbinding te gebruiken, nadat deze eenmaal gedownload is.

Bobo Spelen kinder app

Ons oordeel over Bobo spelen

Leuk voor kinderen tot ongeveer 5 jaar
Veel afwisselende spelletjes en activiteiten
Mooie verzorgde vormgeving
Geen reclame
Vrij grote app (500 MB)

De Bobo spelen app is gratis verkrijgbaar voor iPhone (iOS) en Android.

Kijktip voor kinderen: Bobo redt een kat! Bekijk het filmpje hier:


Boerderijdieren Legpuzzel

Gratis, Android & iOS

Is je kind dol op het maken van puzzels? Met de Boerderijdieren Legpuzzel app worden kinderen eindeloos vermaakt. De gratis app bevat 200 verschillende puzzelcombinaties voor 20 puzzels. Verzamel de puzzelstukjes en ontdek welke prachtige afbeeldingen van boerderijdieren er ontstaan. Er zijn onder andere puzzels beschikbaar van schattige lammetjes, mooie paarden en lieve honden. Elke dag kan er een nieuwe foto ontgrendeld worden, dus je kind raakt nooit uitgespeeld of verveeld dankzij deze app. Ideaal voor onderweg!

Boerderij puzzelspel kinderen app

Ons oordeel over Boerderijdieren legpuzzel

Veel verschillende puzzels
Mooie vormgeving
Vrolijk
Educatief

De Boerderijdieren legpuzzel app is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Fisher Price Verhaaltjesverteller

Gratis, Android & iOS

De interactieve Verhaaltjesverteller app laat baby’s spelenderwijs leren. Daarbij spelen dynamische figuren, leuke liedjes en animatie een belangrijke rol. Baby’s en jonge kinderen leren zo op een leuke manier tellen en meezingen met bekende kinderliedjes. Reken er maar op dat zij daarvan zullen genieten!

Omdat de app onderscheid maakt in twee manieren van spelen, past dit goed bij de ontwikkeling van elk kind. Jonge kinderen kunnen luisteren naar de verhalenverteller die ook liedjes zingt. Iets oudere kinderen leren dankzij de verhalenverteller beter lezen en luisteren door aanraking van interactieve punten in de app.

Fisher Price verhaaltjesverteller

Ons oordeel over Fisher Price Verhaaltjesverteller

Werkt ook leuk in combinatie met het fysieke product van Fisher Price
Mooie app
Leuke bekende liedjes om mee te zingen
Stimuleert spelenderwijs leren
In het Engels
Weinig verhalen

De Fisher Price Verhaaltjesverteller is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Mijn Rupsje Nooitgenoeg

Gratis, alleen voor iOS (iPhone, iPad)

Met de app Mijn Rupsje Nooitgenoeg wanen je kinderen zich in een fantastische augmented reality wereld. Daardoor komt het rupsje tot leven, waar je ook bent. Kijk om je heen en zie hoe Rupsje Nooitgenoeg in jullie eigen huis tevoorschijn komt. Waar je ook met hem wilt spelen, hij is altijd bij je. Geef hem eten en laat hem lekker rondkruipen of neem een kijkje in zijn speelgoedkist. En hoe meer de rups eet, hoe groter hij wordt. De app biedt eindeloos vermaak voor jonge kinderen en leert hen de digitale wereld ontdekken zonder het contact met de echte wereld daarbij te verliezen.

Rupsje Nooitgenoeg

Ons oordeel over Mijn Rupsje Nooitgenoeg

Maakt gebruik van augmented reality: Rupsje Nooitgenoeg echt in je huis!
Vrolijke kleuren
Stimuleert ontwikkeling en kennis over de natuur van je kind
Werkt alleen binnen goed, buiten minder goed

De Mijn Rupsje Nooitgenoeg app is gratis verkrijgbaar voor iOS.